ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Η MARMIL ιδρύθηκε το 1978 στο Ηράκλειο Κρήτης από τον Ιωάννη Βιτσαρά.

Το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, έχοντας βαθιά γνώση των υλικών, σε συνδυασμό με τον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό επεξεργασίας μαρμάρων, είναι σε θέση να ανταποκριθεί με επιτυχία στα πιο απαιτητικά έργα της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς.

Η MARMIL με στόχο πάντα την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, συμμετέχει σταθερά σε διεθνείς εκθέσεις και ενημερώνεται διαρκώς για τις νέες τάσεις, επενδύει στην εξειδίκευση του προσωπικού και στον μηχανολογικό της εξοπλισμό, ενώ ελέγχει την παραγωγή των προϊόντων της από το στάδιο της εξόρυξης στο λατομείο μέχρι το τελικό στάδιο επεξεργασίας στο εργοστάσιο.

Οι μακροχρόνιες και αποκλειστικές συνεργασίες μας με πελάτες και προμηθευτές απ’ όλον τον κόσμο, αποδεικνύουν τη δυνατότητά μας για σωστή εξυπηρέτηση, επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη της αγοράς προς την εταιρεία μας, σταθεροποιούν τον εξαγωγικό μας προσανατολισμό και μας κατατάσσουν στους πρωτοπόρους του κλάδου βιομηχανίας πετρωμάτων.

Το όραμα της MARMIL είναι η συνεχής έρευνα για νέα υλικά, η επέκταση σε νέες αγορές και η διαρκής ανάπτυξη της εταιρείας, με σεβασμό στο δίκτυο συνεργατών της, στο ανθρώπινο δυναμικό της και στο περιβάλλον.

ΙΣΤΟΡΙΑ

1978 | Ίδρυση ατομικής εταιρείας επεξεργασίας μαρμάρων από τον Ιωάννη Βιτσαρά.

1989 | Μετατροπή της εταιρείας σε Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία "ΛΕΥΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ε.Π.Ε.".

1992 | Συμμετοχή της εταιρείας για πρώτη φορά σε μεγάλα έργα, όπως τα ξενοδοχεία Elounda Beach στην Ελούντα Κρήτης, Kalimera Kriti στο Σίσι Κρήτης, Kernos Beach στα Μάλια Κρήτης και Robinson Club Lyttos Beach στον Ανισαρά Κρήτης, έργα τα οποία συνεισέφεραν σημαντικά στην ανάπτυξη της εταιρείας.

1994 | Η εταιρεία εγκαθιστά το εργοστάσιο της, σε ιδιόκτητη έκταση για πρώτη φορά, στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

1997 | Μετατροπή της εταιρείας σε Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία "ΛΕΥΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Α.Ε.".

2000 | Δημιουργία μονάδας σχιστηρίου ογκομαρμάρων, με εγκατάσταση μηχανής κοπής ογκομαρμάρων και λειαντικών μηχανών για παραγωγή πλακών.

2008 | Τη σκυτάλη της διοίκησης της εταιρείας παραλαμβάνουν οι Μάνος και Στεφανία Βιτσαρά, παιδιά του Ιωάννη Βιτσαρά.

2009 | Αγορά έκτασης 26.000 τ.μ. στο ΒΙΟ.ΠΑ. Αλαγνίου, με σκοπό τη μελλοντική κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής πλακών.

2010 | Εξαγορά λατομείου μαρμάρου στον νομό Ρεθύμνου.
Είσοδος της εταιρείας για πρώτη φορά σε αγορές της Ευρώπης.
Συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με την κορυφαία Ισπανική Βιομηχανία παραγωγής χαλαζιακών επιφανειών και τεχνητών μαρμάρων, COMPAC S.A., με σκοπό την αποκλειστική εισαγωγή και εμπορική αντιπροσώπευση των προϊόντων της στην Ελλάδα.

2011 | Μετονομασία της εταιρείας σε "MARMIL A.E." και αντικατάσταση του παλαιού σήματος με το νέο.

2012 | Πραγματοποίηση των πρώτων εξαγωγών στη Μέση Ανατολή.

2017 | Πραγματοποίηση των πρώτων εξαγωγών στην Άπω Ανατολή.

2018 | Συμφωνία συνεργασίας με την ηγετική Ισπανική Βιομηχανία παραγωγής πορσελάνινων επιφανειών, GRESPANIA S.A., με σκοπό την εμπορική αντιπροσώπευση των προϊόντων της στην Ελλάδα. 
Υπαγωγή του νέου επενδυτικού σχεδίου στον αναπτυξιακό νόμο για τη δημιουργία νέου εργοστασίου παραγωγής πλακών στο ΒΙΟ.ΠΑ. Αλαγνίου.
Ανανέωση της εταιρικής ταυτότητας και εξέλιξη του λογοτύπου της εταιρείας.

2023 | Ολοκλήρωση και λειτουργία νέας μονάδας παραγωγής πλακών στο ΒΙΟ.ΠΑ. Αλαγνίου.

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Ακεραιότητα

 • Λειτουργούμε πάντοτε με ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές
 • Διασφαλίζουμε τη διαφάνεια και την αξιοπιστία σε όλα τα επίπεδα συνεργασιών μας
 • Προωθούμε με εντιμότητα και συνέπεια τις εταιρικές μας σχέσεις

 

Ποιότητα

 • Θέτουμε την ποιότητα ως ακρογωνιαίο λίθο όλων μας των δραστηριοτήτων
 • Δίνουμε έμφαση στη λεπτομέρεια σε όλα τα στάδια της παραγωγής
 • Κάνουμε χρήση σύγχρονων μεθόδων παραγωγής με σκοπό τη βελτιστοποίηση της ποιότητας των προϊόντων μας

 

Αξία στον πελάτη

 • Επιδιώκουμε τη μέγιστη ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μας
 • Παρέχουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες
 • Ανταποκρινόμαστε στις νέες προκλήσεις της αγοράς

 

Συνεχής Βελτίωση

 • Εμπλουτίζουμε την εταιρική μας γνώση
 • Επιδιώκουμε υψηλή κατάρτιση σε όλους τους τομείς
 • Ανταλλάσσουμε γνώσεις και εμπειρίες με τους συνεργάτες μας με στόχο την επιχειρησιακή αριστεία

 

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

 • Δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια της εργασίας
 • Λειτουργούμε με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία
 • Σεβόμαστε το περιβάλλον

 

 

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Η εταιρεία μας, δεσμεύεται για την ανάπτυξη των ανθρώπων της χτίζοντας μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, από τη διοίκηση μέχρι το εργατικό προσωπικό, με στόχο τη συνεχή βελτίωση και την προσθήκη αξίας σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της.

Οι προσπάθειες, οι ικανότητες και οι γνώσεις του ανθρώπινου δυναμικού μας, είναι ο πυλώνας για την επίτευξη των εταιρικών στόχων που εδράζονται πάνω στις εταιρικές μας αξίες.

Με δεδομένο ότι οι άνθρωποί μας βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας, η υγιεινή και η ασφάλεια στους χώρους εργασίας και κατ’ επέκταση η καλή σωματική και ψυχική κατάστασή τους, είναι βασική μας προτεραιότητα.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΛΑΤΟΜΕΙΑ

Οι εγκαταστάσεις μας στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου Κρήτης, περιλαμβάνουν τμήμα Παραγωγής πλακών, τμήμα Διαχείρισης Έργων, Αποθήκη πλακών, Αποθήκη ογκομαρμάρων,  Εκθεσιακό χώρο, γραφεία Διοίκησης, Λογιστήριο και Εμπορικό τμήμα.

Οι εγκαταστάσεις μας διαθέτουν σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πιο απαιτητικών έργων.

Εκσυγχρονισμός και επέκταση των κτηριακών μας εγκαταστάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, καθώς και δημιουργία νέου σύγχρονου εργοστασίου παραγωγής πλακών, λίγο έξω από την πόλη του Ηρακλείου, σε ιδιόκτητη έκταση 26.000 τ.μ. στην περιοχή του ΒΙΟ.ΠΑ. Αλαγνίου.

Η εταιρεία μας διατηρεί ιδιόκτητο λατομείο τεφροπράσινου μαρμάρου στον νομό Ρεθύμνης.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Τα Ελληνικά μάρμαρα είναι ο βασικός πυλώνας στον κατάλογο προϊόντων της MARMIL. Από τα γνωστά σε παγκόσμιο επίπεδο λευκά Ελληνικά μάρμαρα, όπως μάρμαρο ΒΩΛΑΚΑΣ, ΚΥΚΝΟΣ, ΘΑΣΟΥ, ΝΑΞΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΝΕΣΤΟΥ μέχρι τα έγχρωμα μάρμαρα ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΚΡΙ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΗΝΟΥ, ΜΠΕΖ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και το δικό μας VERDE CANDIA αποτελούν ένα εξαιρετικό χρωματικό κολλάζ μαρμάρων, ικανό να καλύψει τις απαιτήσεις κάθε έργου στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Τη μεγάλη ποικιλία φυσικών πετρωμάτων της MARMIL, συμπληρώνουν μάρμαρα και γρανίτες εισαγωγής από όλον τον κόσμο. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψιν τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς για νέα υλικά και με γνώμονα πάντα την πλήρη κάλυψη των ιδιαίτερων απαιτήσεων των πελατών μας,  έχουμε συνάψει αποκλειστικές συνεργασίες εισαγωγής και εμπορικής αντιπροσώπευσης με τα κορυφαία Ευρωπαϊκά ονόματα στις χαλαζιακές (Quartz COMPAC) και πορσελάνινες επιφάνειες (COVERLAMTOP by GRESPANIA).

ΕΡΓΑ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ίδρυσή της, η MARMIL κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της τοπικής αγοράς της Κρήτης και στη συνέχεια να αναλάβει σημαντικά έργα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σήμερα, η εταιρεία μας έχει αποκτήσει πλέον σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό και έχει επεκτείνει σταδιακά την εξαγωγική της δράση σε όλη την Ευρώπη και σε χώρες της Μέσης και Άπω Ανατολής.

Η μακροχρόνια εμπειρία μας στην ανάληψη και εκτέλεση μεγάλων έργων, σε συνδυασμό με τη βαθιά γνώση των υλικών και τον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό επεξεργασίας μαρμάρων που διαθέτουμε, μας καθιστά ικανούς να ανταποκριθούμε με επιτυχία στα πιο απαιτητικά έργα, με απόλυτο σεβασμό στις ποιοτικές και χρονικές προδιαγραφές του εκάστοτε έργου.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Η MARMIL είναι αποκλειστική εισαγωγέας και αντιπρόσωπος στην Ελλάδα των χαλαζιακών επιφανειών (quartz/τεχνογρανίτες) της COMPAC, από το 2010. Η COMPAC, με έδρα στην Ισπανία, είναι η παγκόσμια ηγετική εταιρεία σε διακοσμητικές επιφάνειες υψηλής ποιότητας από το 1975. 

Οι χαλαζιακές επιφάνειες της COMPAC, δεν είναι μόνο ένα ανθεκτικό, ευπροσάρμοστο και όμορφο προϊόν, αλλά προσφέρει επίσης στους πελάτες εξαιρετική ποιότητα, καθώς είναι το μοναδικό προϊόν του είδους του που προσφέρει εγγύηση εφ’ όρου ζωής, καλύπτοντας τυχόν κατασκευαστικό ελάττωμα σε προϊόν της. Αναμφισβήτητα, η παρεχόμενη εγγύηση εφ’ όρου ζωής αποτελεί προστιθέμενη αξία για τους πελάτες που εμπιστεύονται τα προϊόντα ποιότητας της COMPAC.

Η εταιρεία διαθέτει δύο σύγχρονα κέντρα παραγωγής, στην Ισπανία και την Πορτογαλία, με συνολική παραγωγική ικανότητα άνω των 4,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων (48.437.597 ft²) ετησίως. Η COMPAC έχει περισσότερους από 400 επαγγελματίες προσωπικό, των οποίων κοινός στόχος είναι να βελτιώνουν καθημερινά τα προϊόντα της και να προσφέρουν καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση στους πελάτες της παγκοσμίως. Η COMPAC εξάγει τα προϊόντα της σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (28 χώρες), στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στον Καναδά, στο Μεξικό και στα Αραβικά Εμιράτα. 

Στόχος της εταιρείας είναι να αποτελεί μια οικολογικά αποδοτική επιχείρηση που χρησιμοποιεί 100% ανακυκλώσιμες ή ανανεώσιμες πηγές πρώτων υλών για την παραγωγή των προϊόντων της. H εταιρεία έχει πιστοποιηθεί για την ποιότητα των προϊόντων και τις παραγωγικές της διαδικασίες, βάσει της νομοθεσίας, των Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών προτύπων, με:

- Πιστοποιητικό χρυσού σήματος Greenquard, που εκδόθηκε από το Greenguard Environmental Institute, για τη συμμόρφωση των προϊόντων με τα πρότυπα ποιότητας εσωτερικού αέρα που καλύπτουν τις COVs.
- Πιστοποιητικό σήματος  «Παιδιά και τα Σχολεία Greenquard», που αποτελεί ένα από τα αυστηρότερα πρότυπα στον κλάδο και εκδόθηκε από το Greenguard Environmental Institute, για χαμηλές εκπομπές χημικών προϊόντων.
- Πιστοποίηση ποιότητας εσωτερικού αέρα Greenquard, που εκδίδεται από το Greenguard Environmental Institute, για χαμηλές εκπομπές χημικών προϊόντων.
- Πιστοποιητικό NSF από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας και Ασφάλειας των ΗΠΑ, ότι τα προϊόντα της COMPAC είναι ασφαλή και υγιεινά υλικά που χρησιμοποιούνται σε άμεση επαφή με τρόφιμα όλων των ειδών.
- Πιστοποιητικό που εκδίδεται από το Συμβούλιο Οικολογικών Κατασκευών των Η.Π.Α. για ενεργειακό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό.
- Συμμόρφωση με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό CE 1935/2004 για αντικείμενα που προορίζονται για επαφή με τρόφιμα.
- Πιστοποιητικό για τα προϊόντα χαλαζία σύμφωνα με τις κλάσεις πυρασφάλειας, όπως δοκιμάστηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Έρευνας για την Πυρκαγιά AFITILICOF σύμφωνα με το ψήφισμα IMO a.653 según IMO FTPC Code Resolution MSC 61 (67).

Οι χαλαζιακές επιφάνειες της COMPAC είναι διαθέσιμες σε πολλά χρωματικά φόντα με λεπτόκοκκο έως χονδρόκοκκο ιστό. Μέσω αυτής της ευρείας γκάμας και της εξαιρετικής αντοχής στην τριβή, σε συνδυασμό με τη σχεδόν μηδενική απορροφητικότητα, τα quartz είναι ιδανικά για κάθε εσωτερική εφαρμογή όπως πάγκοι κουζίνας ή μπάνιου, δάπεδα κ.ά. Αποτελούν μια καινοτόμα λύση στον χώρο των διακοσμητικών πετρωμάτων καθώς ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου design για αρχιτέκτονες και σχεδιαστές.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της COMPAC: www.compac.es

 

Η MARMIL είναι επίσημη εισαγωγέας και αντιπρόσωπος στην Ελλάδα των πορσελάνινων επιφανειών της GRESPANIA. Η GRESPANIA, είναι κορυφαίο όνομα στον κλάδο κατασκευής πορσελάνινων επιφανειών και εξαιρετικά δημοφιλής σε παγκόσμιο επίπεδο. Δραστηριοποιείται στον κλάδο από το 1976 και εδρεύει στην Ισπανία. 

Οι συλλογές της εταιρείας, έχουν σχεδιαστεί με τη χρήση καινοτόμων τεχνικών και πρωτοποριακών μοντέλων αιχμής, διασφαλίζοντας έτσι την υψηλή ποιότητά τους. Οι πορσελάνινες επιφάνειες COVERLAM TOP, ιδανικές για πάγκους κουζίνας, τραπέζια ή ντουλάπια, είναι ένα προϊόν κατασκευασμένο από φυσικές πρώτες ύλες και προσφέρει εξαιρετικά υψηλές μηχανικές και αισθητικές ιδιότητες. Tα προϊόντα της σειράς έχουν 10 χρόνια εγγύηση.

Η GRESPANIA διαθέτει τρία εργοστάσια, όλα εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και τις πιο προηγμένες παραγωγικές διαδικασίες. Εκτός από τις εγκαταστάσεις παραγωγής, η GRESPANIA διαθέτει δύο κέντρα εξυπηρέτησης στο Santiago de Compostela και τη Γρανάδα της Ισπανίας. Η εταιρεία διαθέτει επίσης 5 θυγατρικές εταιρείες που λειτουργούν ως κόμβοι διανομής σε στρατηγικές ευρωπαϊκές χώρες: τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η παραγωγική ικανότητα της εταιρείας υπολογίζεται σε 10.000.000 m2 ετησίως.

Η GRESPANIA πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος και, από την αρχή, έχει εφαρμόσει φιλικά προς το περιβάλλον προγράμματα όπως η εγκατάσταση συστήματος καθαρισμού του νερού, το έργο συνδυασμένης παραγωγής καθώς και το εργοστάσιο πλακιδίων «μηδενικών απορριμάτων» (zero waste). Το 2010, η εταιρεία επέκτεινε την περιβαλλοντική της πολιτική πέρα ​​από τις παραγωγικές διαδικασίες και άρχισε να παράγει προϊόντα με μηδενικές αρνητικές επιπτώσεις προς το περιβάλλον. Κατά συνέπεια, η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί για την ποιότητα των προϊόντων και τις παραγωγικές της διαδικασίες, βάσει της νομοθεσίας και των Ευρωπαϊκών προτύπων, με: 

- UNE-EN ISO 14021: 2002, περιβαλλοντική συμμόρφωση κατά την παραγωγική διαδικασία.
- ISO 14001: 2004, περιβαλλοντική διαχείριση κατά τον σχεδιασμό, κατασκευή και εμπορία κεραμικών πλακιδίων. 
- ISO 9001: 2008, σύστημα διαχείρισης ποιότητας τελικού προϊόντος (QMS).
- IPPC, ολοκληρωμένη περιβαλλοντική αδειοδότηση (οδηγία της ΕΕ αριθ. 96/61).
- DDR, εξασφάλιση ποιότητας συσκευασιών προϊόντων (παλέτες, πλαστικές ταινίες, χαρτόνια).
- Πρωτόκολλο KYOTO, συμμόρφωση με διεθνή συνθήκη για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (C02).
- DAPc.002.010, πιστοποιητικό συμμόρφωσης για μη ρύπανση της ατμόσφαιρας (ISO 14.025, ISO 21.930). 

Οι δυνατότητες της παλέτας των προϊόντων της GRESPANIA είναι αναρίθμητες: από ιδέες για όσους αναζητούν μια προσωπικότητα και ένα μοναδικό στυλ στη διακοσμητική αναβάθμιση του σπιτιού ή του επαγγελματικού τους χώρου, μέχρι τεχνικές λύσεις για επαγγελματίες που εμπλέκονται στον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διακόσμηση των πιο ιδιαίτερων αρχιτεκτονικά κτηρίων. 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της GRESPANIA: www.grespania.com